9.4 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 7:01

Merkel vrea să ,,reducă drastic” numărul refugiaţilor care ajung în Germania

spot_img

Duminică, cancelarul Angela Merkel a declarat că ar vrea să ,,reducă drastic” numărul de refugiaţi care ajung în ţară. Merkel a rezistat până acum presiunilor din cadrul Uniunii Creştin Democratice (CDU) de a impune o limită maximă pentru numărul de refugiaţi care sunt acceptaţi de Germania.

,,În acelaşi timp analizăm îngrijorările poporului, care se teme pentru viitor, iar acest lucru înseamnă că vrem să reducem, să scădem drastic, numărul oamenilor care ajung la noi” a declarat cancelarul.

Merkel, a cărei popularitate a scăzut în timpul crizei refugiaţilor, spune că termenul ,,limită” nu figurează în rezoluţia principală a CDU. Uniunea susţine strategia ei pentru reducerea numărului de refugiaţi şi va fi dezbătută la congresul de două zile ce începe astăzi în Karlsruhe. Planul include lucrul cu Turcia în lupta împotriva traficanţilor de persoane, îmbunătăţirea situaţiei taberelor de refugiaţi sirieni din Turcia, Liban şi Iordan şi întărirea controalelor de la graniţele Uniunii Europene.

Criticii conservatori vor o scădere majoră a numărului de refugiaţi, înaintea alegerilor din luna Martie.

Strategia cancelarului include, de asemenea, găsirea unei soluţii pentru combatera crizei la nivelul Uniunii Europene, însă acest lucru este încetinit de statele membre care se opun unui sistem de cote pentru distribuirea refugiaţilor.

Octavian Cătuşanu