1.9 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 23:09
No menu items!

Merkel, despre criza Covid-19: Nimeni nu poate spune cu certitudine cât va dura

spot_img

Cancelarul german Angela Merkel le-a cerut sâmbătă concetăţenilor săi să manifeste răbdare faţă de măsurile restrictive impuse pentru a opri răspândirea coronavirusului, ea afirmând că obiectivul actual este dublarea numărului cazurilor de infectare la un interval de zece zile. În prezent, dublarea numărului îmbolnăvirilor de COVID-19 este de circa cinci zile şi jumătate.

”Nimeni nu poate spune astăzi cu certitudine cât va dura această perioadă dificilă. Cifrele zilnice cu noile persoane infectate nu ne dau niciun motiv pentru a ne relaxa ori pentru a atenua regulile”, a afirmat Angela Merkel.

În Germania are loc o dezbatere tot mai intensă asupra oportunităţii renunţării la unele dintre restricţiile instituite.

”Încetinirea extinderii este esenţială pentru a vedea dacă în săptămânile următoare toţi bolnavii în stare gravă pot primi cel mai bun tratament”, a explicat şefa guvernului de la Berlin, aflată în carantină la domiciliu după ce a avut contact cu un medic confirmat pozitiv. Primele două teste au ieşit negative, urmând ca aceasta să mai efectueze unul.

Germania a închis toate centrele sportive, culturale şi comerciale, cu excepţia magazinelor alimentare şi farmaciilor şi avea sâmbătă confirmate 56.202 cazuri de infectare cu coronavirus, cu 5.331 mai multe faţă de vineri. Numărul deceselor a ajuns la 403.