3.1 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 17:13
No menu items!

Mercedes-Benz lansează noul Vito. Vezi detalii și foto

spot_img

Compania aduce trei variante de tracțiune

Der neue Vito / The New Vito

Producătorul german Mercedes-Benz a anunțat lansarea celei mai recente variante a autovehiculului comercial Vito.

Unul dintre punctele forte pentru campania de marketing este versatilitatea – sfera potențialilor clienți fiind meşteşugarii, comercianții, furnizorii de servicii de întreţinere sau transportatorii de tip shuttle și taxi.

Autovehiculul apare în trei clase:

  • noul Vito furgon este singurul model din clasa sa disponibil în trei variante de lungime și cu trei sisteme de propulsie diferite, capacitate de încărcare de până la 1369 kg
  • Vito Mixto dispune de o cabină ce combină avantajele unui furgon cu cele ale unui model pentru transport persoane.
  • Vito Tourer, pentru transportul de persoane, în trei variante: Tourer BASE, Tourer PRO și Tourer SELECT.

Pentru prima dată în acest segment de autovehicule, Mercedes aduce variantele de tracţiune față, spate și integrală.

Noul sistem de tracţiune faţă din această gamă oferă o putere îmbunătățită când autovehiculul este gol sau cȃnd transportă doar o sarcină ușoară. Acest model are un motor compact cu patru cilindri, montat transversal, cu o cilindree de 1.6 litri și disponibil în două variante de putere: Vito 109 CDI cu 88 CP și Vito 111 CDI cu 114 CP.

Tracţiunea spate este potrivită pentru toate situaţiile în care sunt implicate încărcături grele, volum pentru remorcat sau cȃnd este solicitată o dinamică de conducere excepţională. Acest model se bazează pe un model de 215 litri, în trei variante: Vito 114 CDI cu 136 CP, Vito 116 CDI cu 163 CP şi Vito 119 BlueTEC cu 190 CP.

Tracţiunea integrală este folosită atunci când o putere de tracțiune mare este necesară, inclusiv în condiţii grele sau pe drumurile cu dificultăţi.

În versiunea standard, transmisia este manuală, cu şase trepte. Transmisia automată 7G-TRONIC PLUS cu convertizor de cuplu motor este opțională pentru Vito 114 CDI și Vito 116 CDI Vito și standard la Vito 119 BlueTEC şi Vito 4×4 cu tracţiune integrală.

În cazul autovehiculelor comerciale uşoare, acesta este singurul model din lume cu transmisie automată, convertizor de cuplu motor și șapte trepte.

Consumul de motorină este cu aproximativ 20 % mai mic decât în cazul variantei precedente, potrivit producătorului.

La capitolul siguranță, echipamentele standard includ Attention Assist, funcţie stabileşte observaţii cu privire la starea șoferului, și Crosswind Assist, care elimină efectele rafalelor de vȃnt care acționează asupra autovehiculului, și monitorizarea presiunii anvelopelor.

V.B.