6.1 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 20:06
No menu items!

Mencinicopschi: E o sentință nedreaptă. Sunt nevinovat

spot_img

Gheorghe Mencinicopschi a fost condamnat la opt ani de închisoare cu executare în dosarul ICA

Gheorghe_Mencinicopschi_SZ

Gheorghe Mencinicopschi, condamnat la opt ani de închisoare cu executare în dosarul ICA, a declarat, vineri, într-o primă reacție la Antena 3, că decizia magistraților reprezintă “o sentință nedreaptă” și că se consideră “nevinovat”.

Sincer, eu am avut mare încredere în acest tânăr complet de judecată, dar acum sunt absolut dezamăgit. Sunt convins că adevărul va ieși la suprafață mai devreme sau mai târziu, dar, cu siguranță, va ieși. Sigur că este o sentință nedreaptă. Însă sunt liniștit, sunt împăcat cu mine însumi, nu am ce să-mi reproșez. În continuare vă spun, cu toată demnitatea, onestitatea, sunt nevinovat.

Gheorghe Mencinicopschi

Mencinicopschi a susținut în continuare că privatizarea s-a făcut absolut legal, fiind una dintre privatizările “cele mai de succes”, ca dovadă că Institutul de Cercetări Alimentare nu numai că există, dar este “performant, de talie europeană”.

Dacă institutul ar fi fost distrus și eu sufletește aș fi fost distrus. În situația aceasta sunt atât de liniștit și mulțumit că există institutul… Ce mi s-a întâmplat mie, n-aș dori să i se întâmple niciunui român din țara aceasta. Orice faptă bună, sunt acum convins, în România trebuie neapărat pedepsită. Sunt liniștit, voi merge la pușcărie. Sincer vă spun mă bucur că familia mă înțelege, ai mei știu cine sunt, poate și alții știu cine sunt, poate că și alții vor avea încredere în continuare în mine, dar cel mai important pentru mine este că sunt nevinovat.

Gheorghe Mencinicopschi

Director general și membru al AGA și, ulterior, al CA la ICA București, Mencinicopschi a fost condamnat definitiv vineri de Curtea de Apel București la 8 ani de închisoare cu executare în dosarul privind privatizarea ICA.

R.D.