12.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 13:18
No menu items!

Membru al echipei de securitate naţională a lui Obama, concediat în urma unor mesaje insultătoare pe Twitter la adresa administrației

spot_img

 obama

Un membru al echipei de securitate naţională a preşedintelui Barack Obama a fost concediat după ce a fost identificat drept autorul unor mesaje pe Twitter scrise sub un pseudonim şi insultătoare pentru administraţie, a anunţat marţi presa americană, citată de AFP.

Jofi Joseph, în vârstă de 40 de ani, afost demis săptămâna trecută din funcţia de responsabil de lupta împotriva proliferării nucleare în cadrul Consiliului de Securitate Naţională (NSC) după ce a fost identificat drept autorul mesajelor de pe contul „@NatSecWonk”, scrie site-ul The Daily Beast.

Joseph a criticat de pe un cont anonim deschis la începutul lui 2011, atât administraţia democrată, cât şi pe republicani, precum şi comentatorii conservatori, potrivit aceleiaşi surse. Jofi Joseph a postat mesaje care îi vizau în special pe prietena apropiată şi consilieră a preşedintelui, Valerie Jarrett, pe redactorul discursurilor de politică externă ale lui Obama, Ben Rhodes şi pe secretarul de stat John Kerry.

Contul de Twitter „@NatSecWonk” a fost dezactivat marţi seara, a constatat AFP.

Cotidianul specializat Politico a declarat că a obţinut o declaraţie din partea lui Joseph în care acesta își exprima regretul că „a trădat încrederea investită în el” și își cerea scuze celor pe care i-a insultat.

„Îmi asum totala responsabilitate pentru acest caz şi îmi prezint scuze sincere faţă de toţi cei pe care i-am insultat”, a subliniat Joseph.

Casa Albă nu a făcut niciun comentariu oficial despre acest caz, însă un responsabil al executivului american a confirmat pentru AFP, sub protecția anonimatului, că Jofi Joseph nu mai lucrează la Casa Albă.

C.A.