7.9 C
București
joi, 15 aprilie 2021 - 11:26

Membrii Guvernului Pavel Filip au depus jurământul, deși violenţele de la Chişinău au durat până târziu

Membrii noului Guvern al Republicii Moldova, condus de premierul Pavel Filip, au depus jurământul, în cursul nopţii de miercuri spre joi, la sediul Preşedinţiei.

Informaţia a fost dezvăluită de Serviciul de presă al Preşedinţiei Republicii Moldova.

Jurământul a fost depus în faţa preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, pe fondul protestelor violente de la Parlament.

“Aş vrea să încep prin a transmite tuturor cetăţenilor Republicii Moldova un apel la calm, spre evitarea violenţelor, care nu vor folosi nimănui. Este important să rămânem în spaţiul legal, indiferent de poziţiile politice pe care le avem. Îmi exprim speranţa că acest guvern, format după o lungă perioadă de instabilitate politică şi condiţii de interimat al Executivului, va şti să administreze cu competenţă şi pricepere situaţia dificilă în care se găseşte la ora actuală Republica Moldova”, a declarat Timofti în faţa membrilor Guvernului condus de premierul Pavel Filip.

Anterior, parlamentul aprobase programul de activitate al guvernului și lista cabinetului de miniștri în frunte cu premierul Pavel Filip.

Ședința parlamentului la care a fost învestit guvernul Filip a durat 32 de minute. În favoarea noului cabinet de miniștri au votat 57 de parlamentari din totalul de 101