19.9 C
București
joi, 11 august 2022 - 5:38
No menu items!

Membrii AUR vor merge la școală. Politică

spot_img

Membrii partidului AUR din toate organizațiile teritoriale pot face cursuri cu liderii formațiunii, printre cele de inițiere și formare politică numărându-se, însă, și cursuri de istorie sau despre rolul bisericii. Școala este condusă de un Consiliu științific condus de Claudiu Târziu, vicepreședintele AUR.

Partidul și-a înființat ”Academia AUR – școală politică a partidului, formată în vederea instruirii continue a cadrelor de partid”, conform informațiilor publicate pe pagina partidului. Școala este condusă de un Consiliu științific din care fac parte 11 membri, ”personalități marcante ale vieții publice și științifice românești și internaționale, profesioniști și cărturari de înalt calibru pe plan spiritual, intelectual, moral și cultural”.

Printre cursurile propuse se numără Inițiere politică, Formare politică, Management instituții publice, Administrație publică locală, Parlamentare, Conducere instituții publice centrale, Instituții internaționale, Formare continuă dar și ”Rolul bisericii și al valorilor creștine, relația dintre stat și biserică” și ”Istoria contemporană a românilor în jurul granițelor, în special a românilor din Basarabia”.

Școala de la AUR presupune și o taxă de participare, care va acoperi doar cheltuielile pentru cazare și masă. 

Conform informațiilor pe pe pagina AUR, lectorii care vor susține prezentări sunt Claudiu Târziu, Alvaro Penas (jurnalist spaniol), Sorin Lavric, Radu Baltasiu, Mircia Chelaru și Vlad Cubreacov.

E. Stan