0.5 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 19:57
No menu items!

Membra Pussy Riot susţine că a fost privată de acces la apă potabilă în închisoare

spot_img

 Membra Pussy Riot susţine că a fost privată de acces la apă potabilă în închisoare

Nadejda Tolokonikova, una dintre membrele încarcerate al grupului rock contestatar Pussy Riot, aflată în prezent în greva foamei, susţine că a fost privată de acces la apă de către responsabilii centrului de detenţie, într-o scrisoare dată publicităţii vineri şi preluată de AFP.

 În această scrisoare, transmisă prin intermediul soţului său Piotr Verzilov agenţiei franceze de presă, Nadejda Tolokonikova a afirmat că doi responsabili din centrul de lucru pentru femei nr. 14 din Mordovia (600 de kilometri est de Moscova), însoţiţi de o deţinută, au intrat în celula cu regim de izolare, unde tânăra a fost plasată în această săptămână, pentru a-i confisca toate sticlele cu apă.

 

Ofiţerul Vadim Nikolaevici m-a prins cu mâinile, exercitând o presiune dureroasă asupra umerilor şi împiedicându-mă să mă mişc. În timp ce deţinuta Neveceria mi-a luat toată apa potabilă

 

Nadejda Tolokonikova

 

Autoritatea rusă responsabilă cu aplicarea pedepselor a negat aceste afirmaţiile femeii.

“În celula lui Tolokonikova a avut loc o înlocuire, recomandată de doctori, a apei potabile. Nu s-a recurs la forţa fizică împotriva deţinutei” a precizat un reprezentant al acestei autorităţi pentru agenţia Interfax.

Nadejda Tolokonikova, în vârstă de 23 de ani, ispăşeşte o pedeapsă de doi ani de închisoare pentru o “rugăciune punk” împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin, intonată într-o catedrală din Moscova. Tânăra a anunţat luni că intră în greva a foamei, susţinând că este ameninţată cu moartea după ce a denunţat condiţiile de detenţie la care este supusă.

C.I.