4.4 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 19:05
No menu items!

Meleșcanu, despre susținerea ACL dacă Iohannis e declarat incompatibil: “Aș fi chiar satisfăcut”

spot_img

În opinia fostului șef al SIE, candidatura la Preşedinţie a primarului Sibiului e “şubrezită foarte mult”

Melescanu_SZ

Fostul șef al Serviciului de Informații Externe (SIE), Teodor Meleşcanu  – acum candidat independent la Președinție – a declarat vineri, într-un interviu la RFI, că ar accepta să fie susţinut de Alianţa Creştin Liberală (ACL), dacă liderul liberal Klaus Iohannis ar fi declarat incompatibil de Curtea Supremă.

Nu mă ascund deloc şi am spus-o încă de la depunerea dosarului de candidat la Biroul Electoral Central că eu concep această responsabilitate de preşedinte ca fiind o funcţie de reprezentare a intereselor tuturor românilor. Din acest punct de vedere, evident că nu am niciun fel de probleme, din contră, aş fi bucuros dacă aş putea contribui şi eu prin modestele mele posibilităţi la alegerea unui preşedinte care să fie sprijinit de partea de centru-dreapta. (…)Sigur că, din păcate, la ora actuală, candidatul Alianţei Creştin Liberale are unele dificultăţi. Aici nu noi trebuie să ne pronunţăm, justiţia poate să-l declare incompatibil sau compatibil, dar chiar şi acest simplu fapt şubrezeşte foarte mult această candidatură, pentru că nu vreau să mă refer la ceilalţi competitori ca persoane. Dar din punct de vedere al candidaturii, este o candidatură care nu văd cum ar putea într-o bătălie cu reprezentantul socialiştilor, domnul Victor Ponta, să câştige.

Teodor Meleșcanu
fost șef SIE, candidat independent la Președinție

Întrebat dacă ar accepta să fie susţinut de ACL la Preşedinţie, Meleşcanu a replicat: “Răspunsul este da şi aş fi chiar foarte satisfăcut de acest lucru, pentru că l-aş considera o decizie foarte înţeleaptă”.

S.R.