7.7 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024 - 7:25
No menu items!

Meleşcanu către Antonescu: SIE nu este agenţie de PR

spot_img

Teodor Meleşcanu îi atrage atenţia liderului PNL, Crin Antonescu, că este responsabil pentru distrugerea organizată a imaginii ţării. Meleşcanu subliniază că SIE nu e agenţie de PR pentru a se ocupa de construirea imaginii României în străinătate şi că este un serviciu de spionaj care are ca obiectiv culegerea de informaţii.
Şeful SIE, Teodor Meleşcanu, consideră că momentul care a declanşat în vară evoluţia negativă a imaginii României este cel al plângerii transmise Comisiei de la Veneţia privind OUG care tăia din atribuţiile CCR, arătând că partenerii înţeleg bătălia politică, dar principiile trebuie respectate. „O părere personală, nu mă ocup de asemenea analize: cred că momentul care a declanşat toată această evoluţie negativă a imaginii noastre a fost acela în care Curtea Constituţională a transmis Comisiei de la Veneţia o plângere referitoare la adoptarea unei Ordonanţe de Urgenţă care tăia din prerogativele CC. Eu cred că de aici s-a declanşat totul, pentru că partenerii noştri – nu-i interesează, şi ei au lupte politice interne, ei înţeleg foarte bine că e competiţie politică, că e bătălie, dar consideră că există anumite principii fundamentale de funcţionare a unei societăţi democratice, care trebuie respectate – principiul separaţiei puterilor, a echilibrului între puteri”, a explicat Meleşcanu la un post de televiziune.

Răspunzând la o întrebare privind declaraţiile  făcute în august de Antonescu, Meleşcanu a arătat că SIE este un serviciu al cărui obiectiv este culegerea de informaţii. „Prevederile legale, în special Legea 1/1998 care reglementează funcţiile Serviciului ne definesc pe noi ca singurul serviciu naţional care acţionează în străinătate pentru apărarea valorilor fundamentale ale statului român şi sprijinirea priorităţilor României în materie politică, economică. Din punctul meu de vedere, trebuie înţeles că noi nu suntem o agenţie de PR, de promovare, suntem un serviciu de informaţii, de spionaj şi obiectivul nostru e culegerea de informaţii care să fie prezentate decidenţilor politici”, a spus Meleşcanu. (A.M)