0.5 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 10:24
No menu items!

Mehedinţi: Primarul din Malovăţ, reţinut după ce a fost prins primind mită 20.000 de euro

spot_img

Polițist reținut pentru că ar fi cerut bani și favoruri sexuale în numele unor judecători

Primarul comunei mehedinţene Malovăţ, Gheorghe Băzăvan (PDL), a fost reţinut de procurorii DNA, miercuri noapte, după ce a fost prins în flagrant primind 20.000 de euro mită din partea unui constructor, în schimbul semnării unui deviz pentru lucrări în valoare de peste 500.000 de lei.

Conform unui comunicat transmis de DNA joi dimineaţă, Gheorghe Băzăvan a fost reţinut pentru luare de mită, după ce, pe 25 octombrie, în calitate de primar al comunei Malovăţ, a pretins de la un denunţător suma de 20.000 euro pentru ca, în schimb, să confirme situaţiile de lucrări executate de firma acestuia pentru Primăria Malovăţ, în baza a două contracte.

În schimbul banilor, primarul ar fi urmat să dispună plata contravalorii lucrărilor în valoare de 506.000 de lei executate în baza celor două contracte.

Potrivit procurorilor, primarul a fost prins în flagrant, miercuri, în timp ce primea de la reprezentantul firmei de construcţii cei 20.000 de euro ceruţi.

În noaptea de miercuri spre joi, primarul Gheorghe Băzăvan a fost audiat de procurori DNA  – Serviciul teritorial Craiova, iar la finalul audierilor, anchetatorii au emis pe numele acestuia o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. Joi, primarul urmează să fie dus la Tribunalul Dolj cu propunerea de arestare preventivă.

R.D.