14.9 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 16:20

Mehedinţi: Fiul unui primar care a refuzat să achite o cursă şi a vrut să fugă cu taxiul, reţinut

spot_img

taxi

Fiul primarului comunei mehedinţene Braniştea, care ar fi refuzat să achite cursa unui taximetrist, încercând să fugă cu taximetrul şi târându-l pe şoferul acestuia peste o sută de metri, apoi a refuzat recoltarea de probe pentru stabilirea alcoolemiei, a fost reţinut, marţi noapte.

În urma audierilor, poliţiştii l-au reţinut pentru 24 de ore pe Silviu Robert Marin, fiul primarului comunei mehedinţene Braniştea, Ion Marin, principala acuzaţie fiind că a refuzat recoltarea probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Procurorii Parchetului Judecătoriei Drobeta Turnu Severin vor stabili miercuri dacă tânărul va fi dus în instanţă cu propunerea de arestare preventivă.

Bărbatul, în vârstă de 33 de ani, a fost audiat în prezenţa avocatului acestuia, care a declarat că tânărul putea să refuze recoltarea probelor biologice întrucât nu a fost găsit de poliţişti la volan.

“Poate să refuze recoltarea probelor biologice fiindcă el a fost luat în calitate de pieton, pe stradă, nicidecum nu a fost găsit la volan. Nu poate să spună cineva că l-a găsit în trafic sau la volan conducând un autovehicul”, a declarat avocatul Nicolae Vlădăşel.

Silviu Robert Marin a solicitat marţi seară un taximetru care să îl ducă la intersecţia străzilor Anghel Saligni şi Nicu Cernăianu din Drobeta Turnu Severin.

La destinaţie, bărbatul a refuzat să achite contravaloarea cursei şi a încercat să fugă din maşină, moment în care taximetristul a ieşit din autoturism, vrând să îl prindă, dar bărbatul s-a urcat la volanul taximetrului şi a încercat să fugă cu maşina, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, Roxana Vişan.

Pentru că Marin a demarat în trombă, iar taximetristul a încercat să-l oprească, acesta din urmă a fost târât pe asfalt peste o sută de metri, fiind rănit.

Lucian Mera