30.4 C
București
sâmbătă, 23 septembrie 2023 - 21:18
No menu items!

Mega Image se extinde și mai mult decât cele 310 magazine

spot_img

Retailerul vrea să-și continue planurile de dezvoltare și și-a majorat capitalul social cu peste 25 de milioane de euro

mega image

Mega Image, care deţine o reţea de aproape 310 supermarketuri şi magazine de proximitate, şi-a majorat capitalul social cu 25,2 milioane euro în aprilie, pentru a susţine planurile de extindere şi construirea noului depozit din Bucureşti.

În martie, Frans Muller, directorul general al grupului belgian Delhaize, proprietarul Mega Image, declara că retailerul va continua extinderea în Bucureşti, unde va construi şi un nou centru de distribuţie care să sprijine aceste planuri, iar expansiunea înafara Capitalei, unde puterea de cumpărare este scăzută, rămâne sub semnul întrebării.

De asemenea, Mega Image se va concentra pe accelerarea dezvoltării mărcilor proprii şi îmbunătăţirea serviciilor.

Mega Image a fost cea mai dinamică reţea din România, dar şi la nivelul din grupului Delhaize, în ceea ce priveşte deschiderile de magazine atât în 2013, cât şi în 2012, când s-a extins cu 104 şi respectiv cu 88 de unităţi. În prezent, reţeaua numără 309 unităţi sub mărcile Mega Image (169), Shop&Go (139), AB COOL FOOD (1). Extinderea a fost preponderent în Bucureşti, unde de altfel sunt situate 80% din magazinele reţelei. Potrivit Delhaize, Mega Image deţine o cotă de piaţă de 21,7% din piaţa de profil din Capitală.

Grupul belgian a început o extindere mai agresivă în România în 2012, după ce în 2011 a deschis 33 de magazine, iar în 2010 doar 21 de unităţi. Ca urmare, Mega Image a devenit cea mai extinsă reţea de magazine din România.

C.C.