6.4 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 1:56

Medvedev: Ucraina devine un potențial inamic militar al Rusiei

spot_img

Poroșenko a înaintat în Rada Supremă un proiect de lege “privind implementarea de amendamente ce prevăd renunțarea de către Ucraina la politica sa de țară nealiniată”

Dmitri Medvedev

Rusia va reacționa dacă Ucraina va renunța la statutul său de țară nealiniată, a atenționat, într-o postare pe Facebook, premierul rus Dmitri Medvedev, informează marți agenția de presă Unian.

Președintele SUA a semnat o lege antirusească, ce-i permite oricărui președinte american să folosească în orice moment sancțiunile împotriva țării noastre. La fel ca în cazul amendamentului Jackson-Vanik, relațiile noastre cu SUA vor fi otrăvite pentru decenii

Dmitri Medvedev,

Premierul Rusiei

“Președintele Ucrainei a trimis în Rada Supremă (parlamentul unicameral) un proiect de lege ce prevede renunțarea la statutul de țară nealiniată pentru țara sa: de fapt, o cerere de aderare la NATO, transformând Ucraina într-un potențial inamic militar al Rusiei” susține premierul rus, avertizând că “Ambele aceste decizii vor avea consecințe extrem de negative. Țara noastră va trebui să reacționeze la ele”.

În data de 18 decembrie, președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a înaintat pentru dezbateri în Rada Supremă un proiect de lege “privind implementarea de amendamente ce prevăd renunțarea de către Ucraina la politica sa de țară nealiniată”.