16.2 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 15:41

MedLife preia în întregime reţeaua de servicii medicale Anima

spot_img

Reţeaua MedLife, cel mai mare operator de servicii medicale private din România, a achiziţionat integral reţeaua de clinici Anima, una dintre cele mai mari furnizoare de servicii medicale de ambulator private de pe piaţa locală, potrivit unui comunicat transmis Bursei.

“Anima este un jucător important pe piaţa de servicii medicale din România, cu o retea extinsă de medici de familie si medici specialisti aflaţi în contract cu CNAS. Prin această achiziţie, MedLife îşi întăreşte poziţia de lider, devenind singurul jucător din România cu două branduri stratificate pe piata serviciilor de ambulator şi cea a abonamentelor corporative şi medicina muncii”, a declarat Mihai Marcu, preşedinte şi CEO MedLife.

Anima va rămâne o companie autonomă, cu un departament de vânzări care va funcţiona diferit şi independent de cel ce promovează brandul MedLife.

Anima Specialty Medical Services are în componenţă 6 policlinici şi un laborator, peste 200 de angajaţi, specialişti medicali şi personal de suport, fiind prima reţea de medicină privată cu reţea proprie de medicină de familie din România.

Anima are în prezent 75.000 de abonați corporate, concentrați în special pe abonamente care acoperă servicii de medicina muncii. În 2016, Anima a înregistrat o cifră de afaceri de 5,2 milioane de euro.

”După finalizarea achiziţiei conditionată de aprobarea Consiliului Concurenţei, vom studia împreună oportunitatea replicării modelului de business al Anima la nivel naţional, concentrat pe segmentul de populatie căreia i se adresează şi în prezent.”, a mai spus Mihai Marcu.

Achiziţionarea integrală a reţelei de clinici Anima reprezintă cea de-a cinsprezecea achiziţie derulată până acum de grupul MedLife.

Compania MedLife este listată la BVB și are o capitalizare de 518 milioane de lei, la prețul actual al acțiunilor.

V.B.