19.9 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021 - 5:49

Mediul de afaceri cere răspicat stoparea crizei politice și atrage atenția că România e la un pas de deraiere

spot_img

Confederația Patronală Concordia a trimis o scrisoare deschisă adresată președintelui Iohannis și partidelor politice prin care solicită ferm punerea problemelor politce în plan secund și avertizează că actuala criza politică prelungită ar putea duce la o “deraiere” a României de la procesul de dezvoltare.

Reprezentanții mediului de afaceri spun că prelungirea crizei politice ar putea duce la un regres în principalele domenii de activitate din România. Mai mult, presiunea pe cursul valutar și inflația pun în pericol ținta de reducere a deficitului, susțin în scrisoarea-avertisment, reprezentanții Confederației Patronale Concordia.

Concordia face un apel la toți liderii politici pentru a găsi o cale rapidă de a ajunge în cel mai scurt timp la numitorul comun pentru ca actuala criză politică se se încheie cât de curând.

“Membrii Confederației Patronale Concordia își exprimă speranța că momentul de criză politică pe care îl traversează România se va încheia cât mai repede. Așteptările cetățenilor, pe care și mediul de afaceri le împărtășește deopotrivă, sunt ca reprezentanții lor în Parlamentul și Guvernul României să pună în plan secund problemele de partid cât și agendele politice imediate atunci când mize sociale și economice cu impact major asupra vieților tuturor reclamă unitate și colaborare. Doar astfel putem ca împreună, cetățeni, autorități și mediu de afaceri să reușim să profităm de momentul de creștere economică în care ne aflăm pentru a construi un viitor național și european sustenabil și productiv”, se arată în scrisoarea transmisă de Confederația Patronală Concordia.

C.Dumitrescu