10.1 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 16:58
No menu items!

Meditaţia şi relaxarea

spot_img

Meditaţia şi relaxarea

Trăim într-o epocă în care stresul a pătruns forţat în vieţile noastre şi nu ne mai părăseşte. De multe ori ne pierdem calmul şi ajungem să ne întrebăm dacă există vreo cale de ieşire din această viaţă agitată, plină de probleme, care ne vlăguieşte de energie şi entuziasm.

Dacă recunoaştem că stresul a pus stăpânire pe noi, suntem pe drumul cel bun. Începem prin a pune toate grijile deoparte şi căutăm pacea interioară. Când ştim cum să ne relaxăm, ne vom putea regăsi pacea interioară, iar cei din jurul nostru vor fi mai relaxaţi, pentru că vom emana linişte şi lumină.

Stresul acţionează ca un declanşator de boli şi nu trebuie să îi permitem să devină o parte a vieţii noastre. Bunăstarea fizică şi emoţională sunt importante, aşadar nu permitem emoţiilor negative să se strecoare în mintea noastră. Putem încerca tehnici de meditaţie, pentru a calma mintea şi pentru a crea armonie în viaţa noastră. Într-un loc liniştit, adoptăm o poziţie comodă şi ne relaxăm, distanţându-ne de emoţiile negative, pentru a elibera tensiunea.

Meditaţia ajută la diminuarea depresiei, scade tensiunea arterială, ameliorează durerile cronice şi îmbunătăţeşte capacitatea de concentrare. Majoritatea tehnicilor de meditaţie se încadrează în moduri de lucru cu mintea. Printr-o atitudine de bunătate şi compasiune faţă de noi înşine, ne transformăm viaţa, aducând beneficii minţii şi trupului.

C.N.

Articolul precedentLa mulţi ani, Michael Caine!
Articolul următorCine a fost Walt Disney?