9 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 13:04
No menu items!

Medicul transferat în Belgia a fost confirmat pozitiv cu coronavirus. Ministrul Sănătății spune că starea lui este gravă

spot_img

Ministrul Sănătății a declarat, la Digi24, că medicul erou de la Piatra Neamț, Cătălin Denciu este în stare gravă, în Belgia i s-a făcut dializă. Înainte de a fi transferat în Belgia, i s-a făcut un test COVID, iar acesta a fost pozitiv, deși mai fusese infectat în primăvară. Nelu Tătaru și-a cerut cere scuze pentru declarația făcută după incendiul de la spital, când a spus că „toți suntem vinovați” de această tragedie.

Nelu Tătaru a spus că nu a putut intra la etajul 2, unde a avut loc incendiul în spital, deoarece la fața locului încă se desfășoară ancheta Parchetului General și ISU, pentru a stabili cauza focului. 

Pacienții care se aflau la acel etaj, în salonul alăturat, au fost transferați la spitalul modular de la Lețcani, Iași, în stare stabilă. Despre medicul Cătălin Denciu, ministrul a spus că a beneficiat încă de la sosirea sa la spitalul din Belgia, de o procedură de dializă, intrând apoi în tratament și toaleta arsurilor.

“La Floreasca s-au făcut evaluările și un test Real Time PCR pozitiv. El suferit de infecția cu SARS-CoV-2 în martie, aprilie. A avut și un IgG de anticorpi important, fiind și donator de plasmă în repetate rânduri. Rămâne reevaluarea care se face în Belgia, inclusiv pentru o infecție cu SARS-CoV-2, să o avem și ca răspuns zilele următoare”, a mai declarat ministrul Sănătății.