20.7 C
București
joi, 28 septembrie 2023 - 23:11
No menu items!

Medicul salvator de la Piatra Neamț, coleg de facultate cu ministrul Nelu Tătaru, va fi transferat în Belgia

spot_img

Medicul care a salvat mai multi pacienti din al doilea salon afectat de incendiu de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț si care a suferit rănile cele mai grave se numeste Ioan Catalin Denciu si are 48 de ani. Face parte dintr-o familie de medici. Sotia este ginecolog si au impreuna doi copii.

Medicul Cătălin Denciu va fi transferat de la Iași la Spitalul Floreasca din Capitală, unde va fi evaluat, iar duminică dimineață va fi transferat la o unitate medicală din Belgia, care a acceptat transferul, a declarat ministrul Sănătății, care a fost coleg de facultate cu doctorul rănit. Medicul va fi dus la Spitalul Militar Reine Astrid.

„Este un profesionist. Suntem și prieteni, colegi de facultate. Își face meseria după cum am văzut și în această seară încercând să salveze și acei pacienți”, a declarat Tătaru.

Întrebat ce ne lipseşte ca să putem trata pacienţii cu arsuri ca în Belgia, ministrul Sănătăţii a răspuns: „În această seară, noi când am solicitat (transferarea medicului rănit în incendiu – n.r.), aveam locuri în Iaşi, în Bucureşti, la Floreasca şi Bagdasar Arsenie, şi avem locuri în Timişoara. După cum ştiţi, prin Banca Mondială avem în acest moment în desfăşurare centre de mari arşi la Timişoara, la Târgu Mureş şi în Bucureşti”.

Ministrul Sănătății a făcut declarațiile, sâmbătă noapte, de la Iași, unde urma să fie duși ceilalți 6 răniți în incendiu.