19.2 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 3:19
No menu items!

Medicul Radu Zamfir: La transmiterea coordonatelor, am folosit Google Maps. Datele ne arătau distanţa la care suntem faţă de nişte comune

spot_img

Radu Zamfir 2_SZ

Medicul Radu Zamfir, rănit în accidentul aviatic de luni seară, a declarat, într-un interviu acordat ProTV că, pentru a transmite coordonatele locului în care se afla după producerea accidentului din Munţii Apuseni, s-a folosit de Google Maps, care îi arăta formele de relief şi distanţa la care se afla faţă de comunele din zonă.

După prăbuşire, avionul era rupt, aripile rupte, botul rupt. Eram în avion împrăştiaţi. Fiecare a ieşit cum a putut. Primul lucru a fost să sun la 112, am anunţat că ne-am prăbuşit. Mi s-au cerut coordonatele, am coordonatele din telefon. Am folosit un soft de GPS, Google Maps, unde vedeam date despre relief, despre distanţa la care suntem faţă de nişte comune. Le-am dat datele serviciilor de salvare.

Radu Zamfir

medic

Întrebat ce s-a întâmplat cu pilotul Adrian Iovan, Zamfir a spus: „Era prins în ceva din aripă. Am încercat să-l scot, era conştient la început. A încercat să-mi sugereze cum să-l scot. Apoi, şi-a pierdut cunoştinţa”.

M-am gândit doar să scap cu viaţă, m-am gândit la fetiţa mea.

Radu Zamfir

medic

R.D.