19.2 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 2:16
No menu items!

Medicul Mircea Beuran, în arest la domiciliu. Instanța a respins cererea DNA

spot_img

Medicul Mircea Beuran a fost plasat în arest la domiciliu, printr-o decizie a magistraților de la Tribunalul București, unde a fost judecată cererea procurorilor DNA de arestare preventivă a acestuia.

Medicul Mircea Beuran a fost reţinut joi, pentru 24 de ore, de procurorii DNA, sub acuzația de luare de mită.

DNA a transmis joi seara, într-un comunicat de presă, că Mircea Beuran îndeplinea la data faptei funcţiile de preşedinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, şef al Disciplinei Chirurgie Generală, conducător de doctorat şi profesor universitar chirurgie generală în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti.

În ordonanţa procurorilor se arată că, la data de 18 decembrie 2018, Mircea Beuran ar fi acceptat şi primit de la o persoană, medic într-o unitate spitalicească din Bucureşti (martor în cauză), suma de 10.000 euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.
 
Mircea Beuran este acuzat că ar fi primit banii respectivi atât pentru a propune în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală, pe o perioadă determinată, cât şi pentru a asigura câştigarea acestui concurs de către medicul care i-ar fi dat mită.

Procurorii notează că, până în prezent, postul respectiv nu a fost scos la concurs.

DNA a menționat că dosarul a fost deschis ca urmare a sesizării depuse de medicul care susține l-ar fi mituit pe Beuran.

Cu ochii în lacrimi, o mamă a venit la tribunal să-l susțină pe medicul Beuran: Nu ia șpagă nici măcar un leu. Și un parfum a refuzat. Dosarul e o făcătură! (Antena3)

O mamă a venit cu ochii în lacrimi la Tribunalul Bucureşti, disperată că fiul ei trebuia operat de medicul Mircea Beuran. Femeia spune că toată familia ei a fost tratată de Beuran, care nu i-a cerut vreodată vreun ban în schimbul actului medical. 

”Am o părere foarte bună despre Beuran, nu ia șpagă nici măcar un leu. Și un parfum a refuzat. Acest dosar care i s-a făcut este o înscenare, o făcătură, nu au putut să-l ia cu pacienta arsă și i s-a fabricat acest dosar”, a declarat Maria Bereș pentru Antena 3. 

”Toata familia mea a fost tratata de el, inclusiv mama mea trebuie să fie operată de el. (…)Condamnă la moarte zeci de pacienți, are pacienți pe care trebuie să îi opereze. Sunt programați deja. Pentru ce a fost reținut? E un pericol social?”, a mai spus femeia.