2.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 6:07
No menu items!

Medicul Mircea Beuran, explicații despre cazul pacientei care a luat foc pe masa de operație: “Nu eram în sală, am preluat pacienta după incident”

spot_img

Au loc anchete la Spitalul Floreasca după incidentul deosebit de grav în care o pacientă a luat foc în timpul unei intervenții chirurgicale.

Ministerul Sănătăţii Horaţiu Moldovan a anunțat încă de vineri că au fost deja făcute primele verificări la Spitalul Floreasca, iar săptămâna viitoare Corpul de control al ministrului Sănătăţii va începe verificările în unitatea spitalicească.

Pe de altă parte, conducerea spitalului vine cu explicații într-un comunicat de presă și anunță totodată că la nivelul unității a fost declanșată o anchetă, dar și că fusese informată despre incidentul petrecut în sala de operații.

”În cursul dimineţii de duminică, 22 decembrie 2019, pacienta în cauză, care prezenţa o patologie foarte complexă şi gravă, a fost supusă unei reintervenţii chirurgicale de urgenţă, intervenţie necesară pentru supravieţuirea pacienţei şi stabilizarea funcţiilor vitale. Intervenţia chirurgicală a fost una complexă, iar în cursul acesteia s-a produs evenimentul nefericit în urma căruia au rezultat arsuri tegumentare. Incidentul a fost rapid gestionat de echipa medicală, intervenţia chirurgicală fiind finalizată. În cursul aceleiaşi zile, incidentul a fost adus la cunoştinţa conducerii spitalului, care s-a deplasat în unitate şi a demarat o cercetare administrativă pentru a identifica circumstanţele produceriii accidentului”, anunţă conducerea spitalului, conform news.ro.

Medicul Mircea Beuran, despre care s-a spus că efectua intervenția chirurgicală, a explicat sâmbătă seară, la Antena 3, că nu era în sala de operaţii în momentul producerii incidentului, că a participat ulterior, în altă sală, la intervenţia care a vizat pacienta, preluând operaţia şi finalizând-o.

”Echipa care era atunci a căutat prin diferite mijloace să oprească flacăra. Eu în momentul acela nu eram în echipa operatorie, nu eram în blocul operator, iar acest lucru se poate dovedi foarte ușor, prin camerele de supraveghere. În clipa în care eu am ajuns, bolnava era deja mutată în altă sală, iar echipa căuta să facă hemostază, adică oprirea sângerării. (…) Când ei căutau să facă acestă hemostază am apărut și eu și m-am alăturat echipei. Echipa era șocată și am preluat operația. După ce am finalizat operația, am pregătit tot ce trebuia făcut pentru a pune pacientul în poziția de a fi transportată în Terapia Intensivă a Marilor Arși”, a declarat medicul Mircea Beuran.

Incidentul a avut loc pe data de 22 decembrie, în timpul unei intervenții chirurgicale complicata asupra unei paciente de 66 de ani, bolnavă de cancer.
Femeia este internată la Terapie Intensivă în stare gravă.