23.3 C
București
sâmbătă, 10 iunie 2023 - 21:57
No menu items!

Medicul militar Iancu Mocanu, trimis în judecată

spot_img

dna

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au dispus trimiterea în judecată a lui Iancu Mocanu, colonel doctor, șef secție Chirurgie Cardiovasculară II la Centrul Clinic de Urgență de Boli Cardiovasculare al Armatei “Vasile Cândea”, pentru luare de mită și primire de foloase necuvenite.

În rechizitoriul procurorilor se arată că, în 5 iulie, inculpatul Mocanu a pretins unei persoane denunțătoare suma de 2.000 de euro în scopul îndeplinirii unui act referitor la îndatoririle sale de serviciu, respectiv, internarea, investigarea medicală în scopul efectuării intervenției chirurgicale asupra unui pacient (aflat în relație de afinitate cu denunțătorul), diagnosticat cu o gravă afecțiune cardiacă, la unitatea spitalicească menționată.

„Remiterea sumei de 2.000 de euro a fost constatată în urma organizării unei proceduri flagrante la data de 23 septembrie. De asemenea, în 9 septembrie, inculpatul Mocanu a primit de la fiul unei paciente suma de 3.000 lei, după îndeplinirea unui act în virtutea funcției sale și la care era obligat în temeiul acesteia, respectiv realizarea intervenției chirurgicale asupra pacientei respective”, se precizează într-un comunicat al DNA.

În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra sumei de bani identificate asupra inculpatului cu prilejul constatării în procedură flagrantă a infracțiunii.

Dosarul a fost înaintat spre judecare Tribunalului Militar Teritorial București.

Lucian Mera