15 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 14:09
No menu items!

Medicul care a filmat imaginile groazei în Spitalul de Arși: Am colegi care vor să mă linșeze

spot_img

Medicul Camelia Roiu de la Spitalul de Arși (cea care a surprins imaginile cu pacientul cu rănile invadate de viermi) a susținut, marți, după ce a fost audiată la Poliția Capitalei, că cea mai mare responsabilitate în privința neregulilor semnalate în unitatea sanitară îi aparține șefului Unității de Transfuzii Sanguine.

“Au fost foarte multe nereguli, în sensul că Unitatea de Transfuzii nu era autorizată, asistentele au fost nevoite să facă determinări de grupă de sânge – ele nefiind calificate în acest domeniu. Consider că cea mai mare responsabilitate este a șefului Unității de Transfuzii Sanguine, care a girat această activitate”, a declarat dr. Camelia Roiu, citată de Agerpres.

Întrebată despre pacientul care a fost filmat cu larve pe răni și despre frecvența unor astfel de cazuri în spital, medicul a spus că, în trecut, situații de acest gen “au fost sporadic”. “Au mai fost. Acum zeci de ani am văzut niște larve, dar nu ca acum. Erau ceva… era ceva accidental. De-a lungul vremii erau ceva cazuri sporadice, dar nu ca acum. (…) Eu am ajuns la disperare. (…) Știu că am colegi care vor să mă linșeze și care vor… au și vorbit să mă potolească în vreun fel, să mă bage în comisii de disciplină, dar am și colegi pe care îi stimez și care știu că sunt profesioniști adevărați. Autoritățile știau ce se întâmplă în spitalul acesta. (…) Colegii lași, care nu recunosc ce se întâmplă acolo, să-și aducă aminte că totuși sunt medici și că este esențial să își facă meseria, iar cea mai mare satisfacție o ai când salvezi un pacient”, a mai spus dr. Camelia Roiu.

Anchetatorii continuă audierile în legătură cu cele două cazuri de la Spitalul de Arși – cel al femeii care a murit după ce grupa de sânge i-a fost determinată incorect și i-a fost administrată altă grupă decât cea pe care o avea și cazul bărbatului internat în secția ATI și care avea o rană invadată de larve.

R.D.