Medicul Șerban Brădișteanu, încă o achitare

Serban Bradisteanu_SZ

 Înalta Curte a decis marți că medicul cardiolog Șerban Brădișteanu, acuzat de favorizarea fostului premier Adrian Năstase, este nevinovat. Decizia nu este definitivă însă, ea putând fi atacată cu recurs tot la Înalta Curte de Casație și Justiție.

 Procurorii DNA l-au acuzat pe Brădișteanu că l-ar fi ajutat pe Adrian Năstase să evite arestul, după tentativa de sinucidere.

“Concret, inculpatul Brădişteanu Şerban Alexandru şi-a folosit prerogativele sale de medic specialist chirurgie cardio vasculară şi şi-a asumat internarea lui Adrian Năstase în cadrul secţiei pe care o conducea deşi diagnosticul medical nu impunea internarea în cadrul acestei secţii iar primele intervenţii medicale au fost realizate de către un alt medic dintr-o altă secţie.”

rechizitoriu DNA

Toate acestea, spuneau procurorii DNA, au avut drept consecinţă prelungirea internării în spital şi amânarea momentului transferului la penitenciar.

Luna trecută, medicul :erban Br[di;teanu a fost achitat pe fond într-un alt dosar penal, în care era acuzat de abuz în serviciu şi luare de mită. Condamnarea pe fond a fost decisă după amânări și redeschiderea cauzei. Şerban Brădișteanu, șef de secție la Spitalul de Urgență Floreasca, este acuzat că ar fi primit mită aproape 4 milioane de euro de la o firmă care distribuia produse medicale, în schimbul trucării unor licitații privind achiziționarea de aparatură medicală pentru penitenciare.

Sofia Marinescu

NICIUN COMENTARIU