9.6 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 23:35

Medicul Șerban Brădișteanu, achitat în dosarul DNA

spot_img

serban-bradisteanu

“Lovituri” în serie pentru Direcția Națională Anticorupție (DNA) din partea instanțelor. Marți după-amiază, la câteva minute de la momentul la care Mihai Necolaiciuc a fost achitat de Judecătoria Sectorului 1 și medicul Șerban Brădișteanu a primit o decizie similară din partea magistraților Tribunalului București.

Deși nu este definitivă, decizia de marți în cazul lui Șerban Brădișteanu – dată în dosarul în care medicul este acuzat de DNA de abuz în serviciu și luare de mită, în legătură cu achiziția de aparatură medicală pentru penitenciare – era de așteptat. Asta pentru că Șerban Brădișteanu a mai fost achitat de Tribunalul București în aceeași cauză și pe 3 decembrie 2009. Atunci, dosarul s-a reîntors spre rejudecare la aceeași instanță, în urma unei decizii a Curții de Apel București.

Șerban Brădișteanu, șef de secție la Spitalul de Urgență Floreasca, a fost trimis în judecată de procurorii DNA în această cauză pe 22 martie 2007, fiind acuzat că ar fi primit mită aproape patru milioane de euro de la o firmă care distribuia produse medicale, în schimbul trucării unor licitații.

Raluca Dan