27.4 C
București
joi, 30 iunie 2022 - 22:50
No menu items!

Medicul Ştefan Ozsvath, de la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, eliberat din arest

spot_img
Medici de la Spitalul "Grigore Alexandrescu", reținuți pentru luare de mită
foto: rnews.ro

Chirurgul Ştefan Ozsvath, de la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, din Capitală va fi eliberat din arest. Magistrații Curții de Apel Bucureşti au respins luni recursul procurorilor împotriva deciziei Tribunalului de cercetare în libertate, în dosarul în care medicul este acuzat că ar fi luat mită pentru a opera trei copii.

Tribunalul Bucureşti a respins, pe 10 mai, propunerea procurorilor Parchetului Capitalei de prelungire a măsurii arestării preventive în cazul medicului chirurg Gheorghe Ştefan Ozsvath. Decizia a fost contestată de anchetatori la Curtea de Apel Bucureşti care le-a respins, luni, recursul, stabilind astfel ca medicul să fie cercetat în libertate. Decizia este definitivă, astfel că Gheorghe Ştefan Ozsvath va fi eliberat din arest, acesta având interdicţie să părăsească Bucureştiul.

Instanţa a mai stabilit ca medicul Ştefan Ozsvath să nu deţină şi să nu folosească arme, să nu ia legătura direct sau indirect cu anestezistul Florin Rusu, cercetat în acelaşi dosar, să nu se apropie şi să nu ia legătura cu învinuitul Alin Gabriel Sterian şi cu trei martori din dosar.

Medicul Gheorghe Ştefan Ozsvath a fost arestat preventiv pe 15 aprilie, în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti. Instanţa a dispus atunci ca medicul anestezist Florin Rusu, de la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, acuzat de luare de mită, să fie cercetat în libertate, cu interdicţia de a părăsi Capitala.

Cei doi medici au fost reţinuţi, după ce ar fi primit bani pentru a opera trei copii, asupra lor fiind găsiţi peste 6.000 de lei, la percheziţia corporală.

R.D.