3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 22:05
No menu items!

Medicii pe masa cărora un copil cu o simplă fractură la mână a murit merg la închisoare

spot_img
Doi medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, Mircea Tusciuc şi Paul Iancu, au fost condamnaţi la închisoare cu executare, pentru ucidere din culpă, în 2010, când un băiat de 9 ani a decedat în urma unei fracturi la o mână.
După ce băieţelul a murit sub “supravegherea” celor doi medici slătineni, Mircea Tusciuc şi Paul Iancu, cazul a ajuns pe masa magistraţilor. La finalul a  numeroase termene de judecată, magistrații Judecătoriei Slatina au decis că cei doi medici sunt vinovaţi de omor din culpă şi i-au condamnat la doi ani şi opt luni, respectiv doi ani de închisoare.

În plus, li s-au interzis unele drepturi civile şi au fost obligaţi la plata unor despăgubiri de zeci de mii de euro către părinţii copilului.

Reangajat şi din nou acuzat

Acum trei ani, după moartea băiețelului, conducerea spitalului din Slatina a decis desfacerea contractelor de muncă ale celor doi medici. Mircea Tusciuc a contestat însă hotărârea în instanţă şi a fost reangajat. Acuzat din nou de malpraxis, în urmă cu câteva zile,  după ce un băieţel de patru ani ar fi rămas cu pareză la braţul drept,  medicului Tusciuc i-a fost suspendat din nou contractul de muncă.

Ștefan Tănăsescu