26.4 C
București
marți, 6 iunie 2023 - 15:39
No menu items!

Medicii „loviți” de un nou ordin. Raed Arafat cere echipe de îndată la spitalul modular din Pipera

spot_img

Șase dintre cele mai mari spitale din Capitală trebuie să formeze rapid și să trimită echipe la spitalul modular deschis, marți, în Pipera și care a primit deja 10 pacienți cu Covid. Managerii unităților medicale au primit noul ordin din partea Departamentului pentru Situații de Urgență.

Astfel, șefii UPU de la Spitalul Clinic de Urgență București (n.r. – Floreasca), Spitalul Universitar de Urgență București, Spitalul Universitar de Urgență Elias, Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”, Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Ioan” și Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Pantelinom”, au fost nevoiți să aleagă echipele formate din medici și asistenți pentru Spitalul Modular Pipera pentru ca azi, 13 octombrie, aceștia să înceapă activitatea în spitalul modular din Pipera.

„Din dispoziția domnului Secretar de stat, dr. Raed Arafat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, vă comunicăm faptul că, începând cu data de 13.10.2021, veți asigura, conform programului anexat, câte două echipe de resuscitare, formate dintr-un medic (cel puțin rezident an III) și asistent medical din cadrul UPU, care să asigure pe o perioadă de 12 ore fiecare, ture în cadrul Unității Modulare Pipera (structură de suport din cadrul Spitalului Clinic „Dr. Victor Babeș” București), se arată în ordinul DSU.

Drept urmare, fiecare unitate medicală va trimite câte două echipe, adică doi medici și doi asistenți, care vor asigura îngrijiri de specialitate pacienților în ture de câte 12 ore.

Transportul echipelor medicale va fi asigurat de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov.

Ieri, 12 octombrie, sindicaliștii din Sănătate și-au exprimat nemulțumirea față de noile oridine privind anularea concediilor de odihnă și posibilitatea de a fi chemat din zilele libere la serviciu. Oamenii au cerut compensări salariale în schimbul acestor restricții și i-au solicitat o întâlnire președintelui Klaus Iohannis.

Cora Dumitrescu