1.2 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 6:39
No menu items!

Medicii legişti care au făcut expertizele în cazul Caracal, chemaţi să dea explicaţii la IGPR

spot_img

Medicii legişti care au făcut expertizele în cazul Caracal au fost chemaţi luni la audieri la IGPR. Ei trebuie să dea explicaţii despre procedurile folosite în determinarea ADN-ului privind probele găsite în butoiul din curtea lui Gheroghe Dincă şi cele descoperite în lizieră, potrivit Antena 3.

“Pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică se află în lucru un dosar penal format ca urmare a unei sesizări privind nereguli în modul de întocmire a analizei ADN de către specialiştii din cadrul Institutului Naţional de Medicină Legală, ca urmare a expertizei dispuse privind dispariţia minorei Alexandra Măceşanu. Urmărirea penală a fost începută in rem pentru infracţiunile de favorizarea făptuitorului, prevăzută de art. 269 din Codul penal şi abuz în serviciu, prevăzută de art. 297 din Codul penal”, a transmis Parchetul General.

Familia Măceșanu a sesizat Parchetul General cu privire la modul în care medicii legiști au efectuat inițial probele ADN.

La începutul lunii septembrie, INML a anunțat că în proporție de 99,98% rezultatele testului ADN aparțin tinerei Alexandra Măceșanu.