1 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 3:29
No menu items!

Medicii din Republica Moldova vin să ajute la tratarea pacienților Covid internați la Lețcani

spot_img

Pentru prima oară de la începutul pandemiei, medici din altă țară vin să ajute România în tratarea pacienților cu Covid-19. 20 de cadre medicale, medici și asistenți din Republica Moldova, vor veni la spitalul din Lețcani, județul Iași, pentru a ajuta medicii români.

Raed Arafat a anunţat în cadrul conferinţei de presă de la Ciolpani că 20 de medici din Republica Moldova vor ajunge în România la Spitalul din Lețcani, județul Iași pentru a îngriji bolnavii de coronavirus.

„Am primit prin Ministerul De Externe oferta Republicii Moldova de a trimite cadre medicale. În urma consultărilor cu domnul preşedinte, cu domnul prim-ministru şi cu domnul ministru al Sănătăţii s-a decis acceptarea acestei oferte. Vor fi 20 de cadre medicale şi vor fi trimise chiar la Iaşi, la spitalul Leţcani. Urmează să fie emise documentele temporare de practică medicală. Este vorba despre medici şi asistenţi medicali. Urmează să ajungă colegii din Moldova pentru a-i ajuta pe colegii din Iaşi în îngrijirea pacienţilor infectaţi cu Covid”, a declarat şeful DSU la conferinţa de presă de la Ciolpani.

Spitalul Modular de la Lețcani, județul Iași, cel mai mare de acest tip din țară, s-a redeschis la începutul lunii octombrie, după o perioadă în care nu a fost folosit, iar o echipă medicală a Ministerului Apărării Naționale (MApN) a preluat managementul unității medicale, pentru a trata pacienți Covid-19.

Cora Dumitrescu