Medicii de la Matei Balș au sesizat Parchetul pentru moartea nepoatei cosmonautului Dumitru Prunariu

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București au deschis un dosar în legătură cu moartea suspectă a nepoatei cosmonautului Dumitru Prunariu

prunariu nepoata

Sesizarea a pornit de la medicii de la Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș” din Capitală, care cer efectuarea unei autopsii la INML.

La Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a fost constituit, în urma sesizării formulate de către Spitalul Clinic Colentina, un dosar în care se efectuează cercetări în legătură cu decesul minorei P.A.C. (în vârstă de 11 ani), fiind începută urmărirea penală cu privire la faptă.

Din primele cercetări a rezultat faptul că, la data de 9 august 2015, minora a fost internată în cadrul Institutului Naţional de Boli Infecţioase Doctor Matei Balş, dată la care a survenit decesul acesteia.

comunicat Parchet TMB

Arina Prunariu, nepoata de 11 ani a cosmonautului Dumitru Prunariu, a decedat duminică la Spitalul “Matei Balș” din București, diagnosticul pus de medici fiind meningită.

Fetița venea de la mare, cu părinții și cu Dumitru Prunariu, după câteva zile petrecute la Mamaia, dar și într-o tabără din Constanța. Pe drum, ea a acuzat dureri de stomac, vărsături și febră, părinții chemând o ambulanță privată. Medicul i-a prescris o rețetă pentru enterocolită și amigdalită și nu a transportat-o la spital. După câteva ore, starea fetei s-a înrăutățit, așa că familia a dus-o la Spitalul “Matei Balș”, unde a murit, medicii de aici punându-i diagnosticul de meningită.

Și Ministerul Sănătății a demarat o anchetă privind un eventual diagnostic greșit.

NICIUN COMENTARIU