26.4 C
București
marți, 6 iunie 2023 - 15:16
No menu items!

Medicii de familie, trimiși să vaccineze la domiciliu. Câți bani vor primi

spot_img

Medicii de familie pot vaccina anti-COVID-19 persoanele vârstnice, nedeplasabile sau greu deplasabile la domiciliul acestora. Pentru fiecare imunizare, ei vor primi 60 de lei.

La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul a aprobat, miercuri, Ordonanța care reglementează vaccinarea împotriva COVID-19 de către medicii de familie la domiciliul persoanei, precum și activitatea de vaccinare în ambulatoriile de specialitate.

Potrivit actului normativ, pentru activitatea de administrare a vaccinului împotriva COVID-19 la domiciliul persoanei, validată ca serviciu de vaccinare în Registrul electronic naţional de vaccinare, un medic de familie va fi plătit cu 60 de lei/inoculare.

Pentru administrarea vaccinului de către medicii de specialitate în cadrul ambulatoriul de specialitate pentru specialitățile clinice, inclusiv ambulatoriul integrat al spitalelor, validată ca serviciu de vaccinare în Registrul electronic naţional de vaccinare, potrivit schemei complete de vaccinare, tariful este de 40 de lei/inoculare.

Tarifele includ şi consultaţia medicală, precum şi raportarea şi monitorizarea reacţiilor adverse postvaccinale.

„Am creat cadrul legal pentru ca un număr semnificativ de persoane să poată fi imunizate de către medicul de familie la domiciliu. Pentru vaccinarea la domiciliu, am crescut tariful cu 50%, la 60 de lei/inoculare, de la 40 de lei/inoculare cât este la cabinet, diferență menită să acopere cheltuielile de deplasare”, a spus ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Potrivit Ministerului Sănătății, cele două măsuri sunt prevăzute să fie în vigoare până la data de 31 martie 2022, termen până la care a fost prelungită și activitatea de administrare a vaccinului de către medicii de familie în cabinete pentru persoanele înscrise pe listele acestora, pentru cele care nu au un medic de familie sau pentru care medicul de familie nu asigură aceste servicii.

                                                                                                                    Adina Silav