3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 22:13
No menu items!

Medici din Constanța, acuzați de favorizarea infractorului în dosarul lui Nicușor Constantinescu

spot_img

Şefa Secţiei de Cardiologie a Spitalului de Urgenţă Constanţa, Raluca Irinel Parepa, şi un medic primar sunt urmăriţi penal pentru favorizarea făptuitorului după ce au dispus internarea lui Nicuşor Constantinescu, pentru ca acesta să execute arestul în condiţii mai blânde.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a precizat, joi, într-un comunicat de presă, că medicii Raluca Irinel Parepa și Marius Ţoringhibel sunt urmăriţi penal sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului.

“La data de 08 iunie 2016, inculpații Parepa Raluca-Irinel și Țoringhibel Marius, în calitățile arătate mai sus, au dispus internarea inculpatului Constantinescu Nicușor Daniel (arestat preventiv în dosarul nr.821/36/2015 al Curții de Apel Constanța), la subunitatea medicală unde își desfășoară activitatea, astfel încât acesta să execute măsura arestului preventiv în condiții mai blânde.

Inculpatul Constantinescu Nicușor Daniel a fost internat în unitatea medicală respectivă, deși era obligatorie internarea sa într-una din unitățile medicale ale Administrației Naționale a Penitenciarelor, cu efectul sustragerii acestuia de la executarea, în mod legal, a măsurii arestării preventive dispuse de către instanța competentă, pe durata internării în Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.

Concret, din probatoriul administrat a reieșit că diagnosticul la internare al inculpatului nu necesita internarea în unitatea medicală mai sus menționată”, se precizează în comunicatul DNA.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, medicii trebuie să respecte următoarele obligații:

  1. a) să se prezinte la Direcția Națională Anticorupție sau la IPJ Constanța – SIC, organ desemnat cu supravegherea, ori de câte ori sunt chemați,
  2. b) să informeze de îndată Direcția Națională Anticorupție sau IPJ Constanța – SIC, cu privire la schimbarea locuinței,
  3. c) să se prezinte la IPJ Constanța SIC, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție,
  4. d) să nu depășească limitele teritoriale ale României, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent,
  5. e) să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme;
  6. f) să nu se apropie de Constantinescu Nicușor Daniel, de membrii familiei acestuia și de interpușii lui și să nu comunice cu aceștia, direct sau indirect pe nicio cale.

“Inculpaților li s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive”, se mai arată în comunicatul citat.

R.D.