25 C
București
luni, 4 iulie 2022 - 3:50
No menu items!

Medici de la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, reținuți pentru luare de mită

spot_img
Medici de la Spitalul "Grigore Alexandrescu", reținuți pentru luare de mită
foto: rnews.ro

Medicii Gheorghe Ştefan Ozsvath şi Florin Rusu, de la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală, au fost reţinuţi pentru luare de mită, după ce ar fi primit bani pentru a opera trei copii, asupra doctorilor fiind găsiţi peste 6.000 de lei la percheziţia corporală.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti i-au reţinut marţi pe medicul chirurg Gheorghe Ştefan Ozsvath şi pe medicul anestezist Florin Dumitru Cătălin Rusu pentru luare de mită şi cer Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă a acestora pentru 29 de zile.

Medicul Gheorghe Ştefan Ozsvath este acuzat că a primit câte 600 de lei pentru a opera trei copii. „S-a reţinut că, în zilele de 7 şi 8 aprilie 2013, pentru a efectua intervenţiile chirurgicale asupra pacienţilor minori C.A.M., C.V.G. şi G.L.C., medicul chirurg Ozsvath Gheorghe Ştefan a primit câte 600 de lei pentru fiecare intervenţie chirurgicală. La percheziţia corporală efectuată asupra medicului a fost găsită suma de 3.076 de lei”, au precizat procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti într-un comunicat de presă.

De asemenea, anchetatorii l-au reţinut pe medicul anestezist Florin Rusu pentru că ar fi primit 550 pentru a participa la cele trei operaţii. „Totodată, s-a reţinut că, în 8 aprilie 2013, pentru a participa la cele trei intervenţii chirurgicale, medicul anestezist Rusu Florin Dumitru Cătălin a primit suma de 150 de lei pentru primul pacient, respectiv câte 200 de lei pentru fiecare dintre ceilalţi doi pacienţi. Medicul avea asupra sa suma de 3.050 de lei la momentul conducerii la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti”, au mai arătat procurorii.

R.D.