6.9 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 9:20

Medici acuzaţi că i-au secţionat vezica şi ureterele unei femei cu fibrom uterin

spot_img

Femeia, în vârstă de 42 de ani, este în stare gravă, după patru intervenţii chirurgicale.

Aproximativ 3% dintre doctorii și 5-10% dintre asistentele din România emigrează în fiecare an

Soţul femeii operată de fibrom uterin la Spitalul din Tecuci acuză medicii că, în timpul intervenţiei, i-au secţionat acesteia şi vezica, şi ureterele, astfel că a avut nevoie de alte intervenţii.

Bărbatul, din localitatea gălăţeană Barcea, a depus plângeri atât la conducerea Spitalului “Anton Cincu” din Tecuci, cât şi la Comisia de malpraxis din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi.

Soţia mea a fost operată de fibrom uterin în 28 aprilie. După operaţie, medicul Camelia Secară, care a operat-o, a spus că operaţia a ieşit bine, dar că este o problemă, deoarece urina nu mai iese normal. Au spus că o să îi facă spălături, dar abia mai târziu au spus că trebuie să o bage în cea de-a doua operaţie. Apoi a fost adusă la Spitalul de Urgenţă din Galaţi. Aici am aflat ce s-a întâmplat”, a declarat Sorin Manea, soţul Margaretei Manea, femeia operată la Tecuci“, a declarat pentru MEDIAFAX Sorin Manea, soţul Margaretei Manea, femeia operată la Tecuci.

El a povestit că, de fapt, în timpul operaţiei pentru fibromul uterin, soţiei sale i-au fost secţionate vezica şi ureterele.

Bărbatul a mai spus că, după ce a fost operată de două ori la spitalul din Tecuci, soţia sa a fost transferată la Spitalul de Urgenţă din Galaţi, unde a fost operată a treia oară. Apoi, a fost adusă la Bucureşti, la Spitalul Militar, unde există soluţii medicale pentru recuperarea sa.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă din Galaţi, Lucica Grigorică, a declarat că medicii unităţii sanitare au încercat să rezolve “parţial” problema femeii, “în limita de dotare a spitalului”. “În acest caz, pacienta a fost preluată de către medicul de gardă de la Urologie şi s-a intervenit chirurgical de urgenţă. Vorbim însă despre o rezolvare parţială, în limita de dotare a spitalului nostru”, a declarat medicul Lucica Grigorică.

Ea a precizat că a fost nevoie ca pacienta să fie transferată la un spital din Bucureşti, pentru rezolvarea completă a complicaţiilor apărute.

În urma plângerii depuse de familia Margaretei Manea, conducerea Spitalului din Tecuci a declanşat o anchetă internă, a declarat Teodor Negru, managerul unităţii medicale.

S-a înregistrat o plângere în care pacienta acuză că suita de intervenţii chirurgicale se datorează incompetenţei medicului de la Tecuci. Comisia se va întruni, va fi numit un expert, va fi întocmit un raport, iar în termen de 90 de zile Comisia de malpraxis va putea trage concluzii“, a afirmat Valentin Boldea, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.

Familia spune că se va adresa şi organelor juridice pentru demararea unei anchete penale şi va sesiza şi Colegiul Medicilor.