19.2 C
București
duminică, 13 iunie 2021 - 16:42

Medicamente și seringi expirate, la un centru de vaccinare din Arad

spot_img

Medicamente, diverse materiale sanitare expirate şi “multe alte aspecte care nu trebuie să existe într-un cabinet” au fost descoperite de către inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad la un cabinet de medicină de familie care este şi centru de vaccinare.

 “Sancțiunea aplicată se ridică la 6.000 de lei, conform, HG 857/2011, cu un timp maxim de șapte zile pentru conformare. Activitatea nu a fost suspendată deoarece suntem în plină campanie de vaccinare, cu toate că aceasta era abordarea corectă”, precizează DSP Arad.

În imaginile puse la dispoziție de DSP Arad se vede că unele medicamente găsite în cabinet sunt expirate de un an, fiind găsite şi seringi cu termen de valabilitate depăşit din 2015 sau produse de curăţenie expirate din 2020.

DSP Arad a transmis că, în următoarele săptămâni, va face controale în spitalele, ambulatoriile şi cabinetele medicilor din tot județul Arad.

“Scopul controalelor nu este de a sancționa, ci de a garanta pacienților accesul la un act medical  în condiții de siguranță. Chiar dacă este doar un caz izolat, trebuie să tragem un semnal de alarmă că nu vom tolera astfel de neconformități, dacă vom mai întâlni situații asemănătoare”, menționează DSP Arad.