5 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 15:13
No menu items!

Medicamente de urgenţă, mai ieftine cu 20 % pentru deputați

spot_img

parlamentari

Pe lângă oficiu poştal, frizerie, coafură, bancă şi restaurant, deputaţii şi senatorii vor avea în curând şi un punct farmaceutic în incinta Camerei Deputaţilor.

Farmacia fusese desfiinţată în 2007, astfel că, deşi aici funcţiona un cabinet medical de primă urgenţă, cine avea nevoie de ceva, cu mare noroc ar fi gasit un analgezic. Cum s-au întâmplat cazuri în care fie deputaţilor sau senatorilor, fie angajaţilor din clădirea Parlamentului li s-a făcut rău şi au avut nevoie de medicamente, conducerea Camerei Deputaţilor a decis să redeschidă punctul farmaceutic.

Astfel, potrivit memorandumului semnat astăzi, la acest punct farmaceutic se vor putea elibera medicamentele prescrise pe reţetele medicale compensate şi medicamentele de maximă urgenţă, reduse cu 10-20 la sută faţă de preţul pieţei. Se vor elibera, de asemenea, reţete compensate şi gratuite (veterani, ASRL şi diagnostic) recomandate de medicii de familie ce deservesc cabinetele medicale ale Camerei Deputaţilor şi Senatului care au contract cu Casa de Asigurări OPSNAJ dar şi medicamente ce nu se află pe lista compensatelor pentru cazuri de maximă urgenţă, pe baza recomandărilor medicilor aflaţi la cabinetul din incinta Parlamentului.

În acest sens, Camera Deputaților va organiza o licitație, în urma căreia ofertantul câștigător se va obliga să suporte din bugetul propriu, reducerea la medicamentele de urgență, iar spațiul folosit va fi pus la dispoziție gratuit.

Nicoleta Vera