15 C
București
marți, 28 mai 2024 - 8:07
No menu items!

Medicament nou împotriva COVID-19, blocat în vamă. Streinu-Cercel: Încep să mă satur și eu de birocrația asta!

spot_img

Profesorul Adrian Streinu-Cercel a vorbit, joi seară, în emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3, despre numeroasele variante de tratament pe care medicii le testează împotriva COVID-19, scrie DCnews. Mai precis, a povestit despre blocarea,de patru zile, în vamă, a unui medicament folosit „în Estul planetei”.

Întrebat de Mihai Gâdea care este cel mai eficient tratament de până acum împotriva noului coronavirus, dr. Streinu-Cercel a răspuns că așteaptă de mai multă vreme un  medicament care e blocat de patru zile în vamă.

„E tare complicat. Am folosit tot felul de scheme. (…) Încercăm să aducem și alte medicamente. De exemplu, de patru zile, stă în Vama București o moleculă pe care am adus-o și nu o putem scoate de acolo. Considerente de tip birocratic. Încep să mă satur și eu de birocrația asta, pe cuvântul meu! Într-o astfel de situație, toată lumea ar trebui să pună pixul pe hârtie și să spună unde trebuie să semnez?! Încep să obosesc. Credeți-mă!”

Întrebat mai departe la ce este folosită mai exact molecula, a zis: „Un medicament împotriva noului coronavirus. Un sponsor a cumpărat-o, a adus-o, e în vamă.”

Totodată, întrebat dacă crede în eficacitatea moleculei respective, a spus: „Da, bineînțeles. Sunt o serie de date științifice. (…) A fost folosită în partea de Est a planetei.”