27 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 15:50
No menu items!

Medic român din SUA, despre Nicușor Constantinescu: Transportarea în România îi poate pune viaţa în pericol

spot_img

Raportul a fost dat publicității de instituția condusă de ”baronul” de Constanța

Nicusor Constantinescu_SZ

Consiliul Judeţean Constanţa a prezentat, duminică, un nou raport medical privind starea de sănătate a președintelui Nicuşor Constantinescu, semnat de un medic generalist român de la o clinică din New York, în care se arată că transportarea pacientului în România îi poate pune viaţa în pericol.

Raportul este semnat de doctorul Şerban Cocioabă, medic generalist la Clinica Medical Metamorphosis din New York, potrivit Mediafax.

”Din punctul meu de vedere, vâzând dosarul medical al pacientului Constantinescu, nu recomand transportul acestuia în România. Transportarea pacientului pe distanţe lungi poate pune în pericol viaţa pacientului şi poate anula toate eforturile medicale făcute până acum pentru salvarea vieţii acestuia”, se arată în document.

Într-un comunicat de presă, CJ Constanţa mai precizează că toate documentele medicale privind starea de sănătate a lui Constantinescu sunt autentificate prin Apostila Convenţiei de la Haga, aceasta garantând recunoaşterea lor oficială prin lege. Apostilarea este făcută de statul New York, în prezența unui notar.

Documentele originale ar urma să ajungă luni, 7 iulie, în România.

Tribunalul București a admis pe 23 iunie cererea procurorilor DNA de arestare sa preventivă pe numele lui Constantinescu, în contextu în care nu şi-a îndeplinit obligaţiile impuse în cadrul măsurii controlului judiciar.

În 25 aprilie, şeful Consiliului Judeţean Constanţa a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, pentru abuz în serviciu în formă continuată, el fiind acuzat că, în perioada 2009 – noiembrie 2013, nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa. Într-un alt dosar, Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii DNA, pentru că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi.

S.Z.