13.5 C
București
vineri, 23 aprilie 2021 - 1:51

Medic psihiatru celebru, reținut pentru că a prescris fără drept metadonă

DIICOT a propus Tribunalului București arestarea medicului primar psihiatru Cristian Bellu Bengescu, expert în toxicomani

cristian-bellu-bengescu

Procurorii DIICOT au stabilit că pentru a obține bani, medicul Cristian Bellu Bengescu a prescris unui pacient, într-o perioadă de 27 de zile, un tratament de substituţie cu droguri de mare risc în cuantum de 6840 de comprimate Sintalgon de 2,5 mg, deşi tratamentul necesar pacientului, conform fişei medicale, era în cuantum de 2280 de comprimate pentru o perioadă de 30 de zile.

Faţă de medicul inculpat există suspiciunea rezonabilă că, în schimbul reţetelor, a primit 600 de lei, astfel: suma de 300 de lei – în data de 11 noiembrie şi 300 de lei – în data de 17 noiembrie, când, de altfel, a şi fost prins în flagrant imediat după ce a prescris mai multe comprimate de Metadonă – Sintalgon şi a primit banii.

comunicat DIICOT

Metadona – Sintalgon este folosită în cazul tratamentului pentru dependenţa de heroină, fiind decontată din bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Prin prescrierea fără a fi necesară din punct de vedere medical, substanţa este, astfel, deturnată din circuitul legal.

Procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Bucureşti au solicitat astăzi judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă a inculpatului Bengescu Bellu Cristian Gheorghe, pe o perioadă de 30 de zile.