-4.1 C
București
marți, 25 ianuarie 2022 - 1:01
No menu items!

Medic infectat: Aparatele nu sunt foarte exacte. Dau teste pozitive cu viruşi morţi, dar pacienții nu au niciun simptom

spot_img

Un medic specialist infectat cu COVID-19 în urmă cu o lună a fost internat în spital şi externat cu un test negativ care ar fi trebuit să îi aducă libertatea, numai că, la locul de muncă, i s-a cerut al doilea test negativ, iar de două săptămâni se retestează periodic şi iese pozitiv. Din această cauză, medicul nu mai are încredere în teste.

Andrei este medic şi a fost infectat cu COVID-19. Este şi unul dintre pacienţii care apar în raportări ca fiind caz pozitiv, deşi a fost tratat în spital şi a scăpat de orice simptom.

La externare a plecat cu un test negativ şi nu a primit nicio recomandare: i s-a spus că este liber, scrie mediafax.ro.

A vrut să se întoarcă la muncă, dar nu a fost primit fără al doilea test negativ.

De două săptămâni se retestează periodic şi primeşte doar rezultate pozitive.

Epidemiologii spun că aparatele RT-PCR detectează şi viruşii morţii şi din această cauză, chiar dacă pacienţii sunt trataţi şi scapă de infecţia cu COVID-19, ies pozitivi, deşi nu mai reprezintă niciun pericol.

„Din 3 în 3 zile mă testez de COVID-19 şi toate testele ies pozitive, cu toate că eu nu mai am niciun simptom încă din a zecea zi de internare. Nemaiavând niciun fel de recomandare medicală, îmi continui viaţa normal, mă văd cu prietenii, cu familia, dar eu tot ies pozitiv la teste efectuate”, spune Andrei.

Acesta a consultat mai mulţi medici care i-au spus că aparatele de testare nu sunt tocmai exacte şi identifică viruşii morţi drept viruşi activi.

„Am vorbit cu mai mulţi medici care mi-au explicat că pot ieşi pozitiv luni de zile, pentru că aceste aparate nu sunt exacte. Ele depistează şi viruşii morţi ceea ce înseamnă că eu pot să ies pozitiv a la long. Unii pacienţi au fost internaţi pe acest criteriu cu zilele, 60-80 de zile şi au tot ieşit pozitivi. Aparatele nu sunt foarte corecte şi exacte, ele chiar văd şi viruşii morţi şi depistează testele ca fiind pozitiv, nemaiavând niciun simptom sau simptomatologie”, a declarat acesta.

El a mai spus că şi-a făcut şi testul de anticorpi, care a demonstrat că a dobândit anticorpi.

„Sper să mă ţină cât mai mult. Eu nu mai sunt un pericol pentru societate din cauza virusului”.

Din cauza posibilelor erori de testare, are de suferit întreg sistemul medical.

„Minusurile sunt multe, în special pentru pacienţi şi pentru mine, că nu-mi pot face meseria. Eu am foarte mulţi pacienţi cu boli cronice care mă aşteaptă la spital şi nu sunt văzuţi de nimeni”, a mai declarat Andrei.