19.6 C
București
joi, 8 iunie 2023 - 10:47
No menu items!

Medic DSP Suceava, amendat pentru că s-a dus beat și fără mască să facă anchetă epidemiologică într-un dispensar

spot_img

Un angajat al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava a fost amendat cu 2.500 de lei pentru că nu a purtat mască de protecție și ar fi mers băut ca să facă anchetă epidemiologică într-un dispensar unde o persoană a murit din cauza COVID-19, scrie Hotnews.

Ancheta epidemiologică trebuia făcută de doi angajați ai DSP, dar unul dintre ei ar fi rămas în mașină, conform Poliției Județene Suceava, alertată printr-un apel la 112.
 
„Cei doi s-au deplasat într-o comună din județul Suceava ca să facă o anchetă epidemiologică. Acolo o persoană a decedat din cauza Covid 19. Ulterior s-a primit o sesizare la 112 pentru că unul dintre angajații DSP nu purta mască de protecție în incinta dispensarului. Celălalt era afară, în mașină. Există suspiciunea că medicul care a intrat în dispensar era sub influența băuturilor alcoolice”, a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuț Epureanu.
 
Cei doi membri ai echipei de control sunt cercetați disciplinar, anunțul fiind făcut de DSP după ce situația a fost relatată într-o informare a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.