15.7 C
București
luni, 17 mai 2021 - 1:08

Medic de renume ucis de Covid în Săptămâna Mare

spot_img

Șefa Secției Clinice Cardiologie 1 din Sibiu, Gabriela Eminovici, a murit după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2.

Reprezentanții spitalului în care medicul Gabriela Eminovici era zi de zi în slujba pacienților săi, au făcut cumplitul anunț:

Dragi prieteni, cu mare tristețe vă anunțăm că dna. Dr. Eminovici Gabriela, medicul șef al Secției Clinice Cardiologie I a SCJU Sibiu, a pierdut, din păcate, lupta cu virusul Sars-Cov2. Dumnezeu să o ierte și să o odinească în pace!”, este mesajul reprezentanților Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

„S-a stins din viață un cardiolog de excepție, cu o pregătire deosebită și cu o reală vocație, iar medicina sibiană este de astăzi, mai săracă, pierzând un profesionist desăvârșit. Dna. Dr. Gabriela Eminovici s-a dedicat permanent meseriei și pacienților pe care i-a îngrijit cu devotament și empatie și va rămâne mereu atât în inimile colegilor săi cât și în inimile pe care le-a tratat și le-a dat șansa la viață”, a fost un alt mesaj transmis de cei care au cunoscut-o.

Medicul Gabriela Eminovici a fost internată pe 20 aprilie, fiind infectată cu coronavirus. Câteva zile mai târziu, starea ei de sănătate s-a agravat și a fost transferată în modularul ATI COVID.

Familia femeii găsise un spital din Germania unde spera ca aceasta să primească ajutorul salvator. Transferul fusese deja aprobat, însă transportul cu o aeronavă specială costa 40.000 de euro, așa că familie făcuse apel pe o rețea socială pentru a strânge fondurile într-un timp cât mai scurt.Din păcate, organismul medicului a cedat.