21 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021 - 4:38

Medic de la Spitalul de Psihiatrie Cavnic, arestat pentru luare de mită

spot_img

Dr. Nina Benciu, medic specialist Psihiatrie la Spitalul de Psihiatrie Cavnic, din județul Maramureș, a fost reținută de polițiști și apoi arestată preventiv timp de 30 de zile pentru luare de mită.

Oficial, dr. Benciu a intrat în concediu de odihnă începând de luni, 13 septembrie 2021.

În acea zi, ea a fost reținută pentru 24 de ore, iar marți, 14 septembrie, a fost luată decizia arestării preventive pentru următoarele 30 de zile, conform Antena 3.

Medicul Nina Benciu a primit din partea primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, o diplomă de onoare, “pentru profesionalism, dedicație și implicare responsabilă în sprijinirea activităților de asistență socială la nivelul municipiului Baia Mare”, în urmă cu 3 ani.

La Spitalul din Cavnic existau doar doi medici psihiatri angajați, Benciu fiind una dintre aceștia.

Femeia a primit mită 14 acte materiale.

Dr. Benciu este absolventă a Universității de Medicină și Farmacie Victor Babeș din Timișoara și a fost încadrată ca medic psihiatru la spitalul din Cavnic în urmă cu mai bine de 7 ani (în ianuarie 2014).

Ea mai activa și în cadrul cabinetului medical privat pe care-l deținea în Baia Mare.  

Dr. Benciu a cerut instanței ca în cazul său să fie luată o altă măsura preventivă, respectiv controlul judiciar sau arestul la domiciliu, însă instanța a respins cererea admițând propunerea procurorului.