2.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 3:03
No menu items!

Medic de la Maternitatea Arad, reținut la spital pentru că ar fi cerut 1.000 de lei pentru o cezariană

spot_img

medic mita

Un medic de la Secţia de Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad a fost reţinut, în urma unei descinderi care a avut loc în noaptea de marţi spre miercuri la spital, medicul fiind reclamat de o pacientă că i-a cerut 1.000 de lei pentru o operaţie de cezariană.

Procurorul Codrin Gavra de la Parchetul Tribunalului Arad a declarat, miercuri, că descinderea la Secţia de Obstetrică şi Ginecologie a SCJU Arad a avut loc în urma unei reclamaţii depuse de către o pacientă care avea nevoie de o operaţie de cezariană, pentru care medicul vizat i-ar fi cerut o mie de lei.

Conform sursei citate, în acest caz, cezariana era opţiunea recomandată pentru a nu fi periclitată viaţa pacientei şi a copilului, iar operaţia trebuia făcută gratuit în spital.

La acţiune au participat procurori şi ofiţeri DGA, care au verificat inclusiv autoturismul medicului, parcat în curtea spitalului.

Intervenţia anchetatorilor a avut loc după operaţia de cezariană care a durat trei ore şi după ce pacienta i-ar fi plătit medicului suma pretinsă.

În urma cercetărilor, procurorii au decis reţinerea medicului, care este audiat şi ar putea fi propus judecătorilor pentru arestare preventivă pentru luare de mită.

R.D.