9 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 13:32
No menu items!

Medic de la Matei Balș: Vaccinul nu conține virus nici viu, nici mort, nu conține elemente infecțioase

spot_img

Prof.dr. Victoria Aramă, medic infecţionist la Institutul Matei Balş, a declarat că vaccinul împotriva COVID conține doar o rețetă, un cod, în funcție de care celulele noastre secretă proteina spike: “Vaccinul nu conține virus nici viu, nici mort, nu conține elemente infecțioase, nu conține elemente care să producă infecția”.

Medicul de la Institutul Matei Balș a explicat că vaccinul conține un cod “care deține informația în baza căreia celulele noastre din deltoid, acolo unde se injectează vaccinul, vor fi capabile să secrete proteină spike plecând de la descifrarea acestui mic cod”.

Victoria Aramă mai spune că după vaccinare, în organism se formează un răspuns imun complex, care asigură, practic, protecția celui vaccinat împotriva bolii în momentul în care va veni în contact cu virusul.

“Ar mai trebui spus că acest ARN mesager nu are nimic de-a face cu ADN-ul celulei umane. ARN-ul mesager rămâne strict în citoplasma celulei. El nu ajunge în nucleu, acolo unde se află ADN-ul celulei umane. Deci este exclus să fie afectat ADN-ul uman”, a precizat prof. dr. Aramă.

Prof. dr. Victoria Aramă a mai explicat că moleculele de ARN mesager au un ciclu limitat și dispar într-un interval scurt de timp, astfel că ideea potrivit căreia ar crea infertilitate pe viață este complet falsă.

„Ele nu rămân pe termen lung, ca să inducă infertilitate toată viața sau ca să inducă efecte negative toată viața. Lucrurile sunt foarte sigure”.

Emanuel Stan