15.6 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 17:58

Medic de la “Marie Curie”: Siamezele născute la Constanța au o singură inimă

spot_img

Fetițele siameze născute la Constanța și internate, miercuri, la Spitalul “Marie Curie” din Capitală au o singură inimă şi ficat comun, sunt ţinute în viaţă de aparate. Separarea lor nu este luată în calcul în acest moment, fiind cel mai grav caz pe care medicii din unitatea sanitară l-au văzut până acum, au spus reprezentanţii unităţii sanitare, citați de MEDIAFAX.

Cele două siameze născute la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa au fost transferate, marţi seară, la Spitalul “Marie Curie” din Bucureşti. După investigaţii, s-a stabilit că nu poate fi luată în calcul, în prezent, separarea acestora, a declarat directorul medical Radu Spătaru.

“Este cel mai grav caz pe care l-am văzut vreodată, nu putem estima şansele de supravieţuire şi nici nu poate fi luată în calcul o intervenţie chirurgicală în acest moment”, a spus directorul medical.

Şeful Secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă de la Spitalul “Marie Curie”, dr. Cătălin Cîrstoveanu, a precizat că la evaluarea micuţelor s-a constatat că starea acestora nu este tocmai bună, inimile fiind lipite, având practic o singură inimă, chiar dacă au vascularizaţie separată.

“Siamezele sunt internate în Terapie Intensivă neonatologie şi sunt ţinute în viaţă de aparate, intubate şi ventilate mecanic, în acelaşi incubator, fiind în stare stabilă”, a adăugat Cătălin Cîrstoveanu.

Evaluarea făcută de medicii din Spitalul “Marie Curie” a mai arătat că siamezele au un singur ficat şi intestine comune.

În ce priveşte separarea siamezelor, medicii au spus că se vor consulta cu chirurgi cardiovasculari şi cu specialişti care au mai avut astfel de cazuri, dar au subliniat că niciunde în lume nu se pune problema unei intervenţii chirurgicale programate într-o astfel de situaţie.