17 C
București
vineri, 23 februarie 2024 - 18:44
No menu items!

Medic de familie, reclamat că-și ține pacienții pe trotuar și îi consultă la fereastră. Controlul DSP, finalizat cu recomandări

spot_img

Un control anunţat de vineri şi făcut de DSP Alba luni la cabinetul unui medic de familie reclamat că nu-şi primeşte pacienţii în cabinet şi că le acordă consultaţii la o fereastră, s-a încheiat doar cu recomandări. Reprezentanţii cabinetului au susţinut în faţa inspectorilor care au mers în control că primesc în sala de aşteptare câte doi pacienţi, relatează News.ro. 

Un control făcut luni la cabinetul unui medic de familie din Alba Iulia reclamat că nu îşi primeşte pacienţii în cabinet şi le acordă consultaţii la o fereastră, în timp ce aceştia aşteaptă pe trotuar, nu a scos la iveală nereguli semnificative, au anunțat reprezentanții DSP Alba.

„În urma verificărilor întreprinse azi, 7 noiembrie 2022 de către inspectorii DSP Alba la un cabinet de familie din municipiul Alba Iulia, după ce vineri presa locală a semnalat posibile nereguli privind modalitatea de consultare a pacienţilor, s-a întocmit un proces verbal prin care s-au constatat următoarele: consultaţiile şi prescripţiile medicale se efectuează pe bază de programare, conform registrului de programări; pacienţii cu afecţiuni acute şi copiii sunt preluaţi în funcţie de gravitate, la data prezentării la cabinet; există registre de consultaţii şi tratamente; conform declaraţiei reprezentanţilor cabinetului în sala de aşteptare sunt primiţi câte doi pacienţi”, a transmis Direcţia de Sănătate Publică Alba. 

Controlul fusese anunţat public încă de vineri, când DSP Alba a informat prin intermediul presei că la medicul reclamat vor merge angajaţii instituţiei pentru a face verificări.    

„În urma celor constatate şi în conformitate cu prevederile Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii cu modificările şi completările ulterioare, se formulează următoarele recomandări: respectarea programărilor şi primirea pacienţilor cu afecţiuni acute la data prezentării la cabinet, în funcţie de gravitatea afecţiunilor, precum şi respectarea legislaţiei în vigoare„, precizează DSP Alba.  

Anunţul privind controlul a fost făcut de către Direcţia de Sănătate Publică Alba, după ce un pacient a scris un mesaj către un ziar local, în care reclamă că de la începutul pandemiei de COVID şi până în prezent doctoriţa nu îşi primeşte pacienţii în cabinet, ci îi ţine pe trotuar, oferindu-le consultaţii la o fereastră. 

”Bătaia de joc al unui medic de familie din Alba Iulia. Consultaţiile şi «sala de aşteptare» a oamenilor în vârstă, copiilor şi a bolnavilor în general, este pe trotuar, pentru ca doamnei doctor probabil îi este frică ca nu cumva să se infecteze cu ceva de la cineva. Păi aşa se face actul medical? La gemuleţ? Cum este posibil să ţii în frig (că acum e frig) pacienţi în vârstă, care aşteaptă şi 1,5 ore să le vină rândul la «consultaţia de la gemuleţ»? De aia plătim asigurări de sănătate şi de aia trăiesc bine medicii de familie, să-şi poată bate joc de contribuabilul bolnav, care n-are de ales dacă vrea o reţetă să nu moară sau să se facă bine? Dar nu vă este ruşine, doamnă?”, a scris cititorul, subliniind că această situaţie este valabilă de la începutul pandemiei de COVID. 

R. Dan