28.8 C
București
marți, 5 iulie 2022 - 12:57
No menu items!

Media din școala generală ar putea să nu mai conteze la admiterea la liceu

spot_img

Nota de admitere la Evaluarea Națională, examenul pentru liceu, ar putea să nu mai conțină media obținută în clasele V-VIII, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Ministrul susține că este un scenariu luat în calcul pentru modificarea Legii educației naționale, deoarece ”notele și-au pierdut mult din relevanță”.

”Este un aspect pe care mi-aș dori să îl clarificăm. Atunci când pachetul legislativ va fi în consultare publică, voi urmări cu mare interes acest aspect, dacă e cazul să mai conteze mediile din gimnaziu pentru repartiția în liceu.

În lipsa unei evaluări standardizate, notele și-au pierdut foarte mult din relevanță. Dacă și-au pierdut foarte mult din relevanță, să le mai și premiem, luându-le în calcul la examene din momente importante pentru copii, nu cred că este fair”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi24.

În acest moment, legea prevede ca media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, și media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

M. Nedelcu